Hi, Ik ben Veronique,

hoogsensitief, net zoals mijn man en twee dochters. Met trots kan ik jou vertellen dat ik al 12 jaar mensen help omgaan met hun hoogsensitiviteit in mijn praktijk door middel van persoonlijke begeleiding. Met veel passie voor dit onderwerp geef ik ook lezingen, workshops en opleidingen.

Veronique Jochems

Deze maand gaf Veronique Jochems een infoavond voor Huis van het Kind Druivenstreek over hoogsensitiviteit bij kinderen. Fijn was het om te merken hoe flexibel ze reageerde om de lezing online te geven ipv fysiek. Wij kregen niets dan lovende reacties van de ouders. De theoretische kaders werden kort maar duidelijk uitgelegd, gevolgd door veel voorbeelden uit haar praktijk als coach en ook uit haar ervaringen als mama. Dit maakte het heel bruikbaar en de ouders kregen echt handvatten en tips mee die ze de volgende dag konden uitproberen. On top bezorgde Veronique nog een boekenlijst waar nog meer info kan uitgehaald worden. Een ervaren spreekster die heel authentiek is en goed voorbereid voor de zaal staat.

Carla Timmermans - Huis van het Kind Druivenstreek

Veronique Jochems
Lang voor ik mijn eigen praktijk startte, kwam ik al in aanraking met hoogsensitiviteit. Ik voelde me anders dan mijn omgeving, leek een toeschouwer van mijn leven en maakte er tegelijkertijd ook deel vanuit. Mijn omgeving zag mij als de ‘wijze’, de ‘degelijke’ en de ‘lieve’. Ze vertrouwden me hun problemen toe en gingen aan de slag met mijn advies. Met succes!
 

Ondertussen kreeg ik zelf te maken met uitdagende situaties: ik werd geconfronteerd met ruzies, ziekte, armoede, een scheiding en verantwoordelijkheden die te zwaar waren voor een kind. Ik nam de touwtjes in handen, bestuurde dit en trok er mijn conclusies uit. Desondanks kan ik niet zeggen dat ik er zwaar onder leed. Ik bestudeerde het, trok conclusies en plande mijn pad. Één voor één waardevolle leermomenten voor mij.

Wou je nogmaals bedanken voor je begeleiding. … Ik heb een heel goed en zelfzeker gesprek kunnen voeren waar ik alles heb kunnen zeggen…. Ik zie mogelijkheden en ben zoooo gelukkig.

Veerle

Toen ik ouder werd, kwam ik nieuwe saboteurs tegen. Ik worstelde met faalangst, weinig zelfvertrouwen en twijfelde vaak aan mezelf. Mijn oude manier om problemen te observeren als een ‘case’, werkte niet meer. Ik kon ze niet volledig doorgronden. Gaandeweg leerde ik nieuwe technieken waarmee ik de saboteurs aan kant zette.
Betekent dit dat mijn leven nu perfect verloopt? Nee, natuurlijk niet! Maar ik sta wel sterker en stabieler in het leven. Bovendien ervaar ik vaak en snel geluk, want dat is een extra voordeel voor hoogsensitieve mensen die zichzelf goed kunnen ‘reguleren’.
En wees gerust, er bestaan technieken die je kunt trainen om hiermee om te gaan.
Veronique Jochems

Hervorm je referentiekaders. Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Ik ben anders, denk anders, neem de wereld anders waar en communiceer anders. 

Geleerd van Prof Dr Tessa Kieboom

Betekent dit dat mijn leven nu perfect verloopt?

Nee, natuurlijk niet! Maar ik sta wel sterker en stabieler in het leven. Bovendien ervaar ik vaak en snel geluk, want dat is een extra voordeel voor hoogsensitieve mensen die zichzelf goed kunnen ‘reguleren’.

En wees gerust, er bestaan technieken die je kunt trainen om hiermee om te gaan. Mijn missie is om jou als hoogsensitief persoon in je kracht te laten staan. Ik wil dat je sterk en stevig in je schoenen staat, geniet van je talenten en gelukkig bent.

Door mijn kennis, praktijkervaring en levenservaring met je te delen en je de juiste handvatten aan te reiken zorg ik dat jij en je kind hierin groeit.

En weet je? Eigenlijk zit alles al in je, je hoeft het alleen maar te ontdekken!

Mijn missie

Jou en je kinderen, als hoogsensitieve personen, ondersteunen bij het leiden van een ontspannen leven vol zelfvertrouwen, zodat jij volop kan genieten van jouw buitengewone talenten.

Veronique Jochems

Wil jij het geheim kennen om hoogsensitieve kinderen te begrijpen & te ondersteunen?

Schrijf je in voor mijn GRATIS webinar en ontdek mijn geheim